Van választásod

Megismételhetetlen élmények a fesztivál exkluzív étkezésein

Idén a fesztiválterület kellős közepén, a tó mellett kap helyet az a pop-up étterem, amely a Gourmet Fesztivál exkluzív ebédjeinek és vacsoráinak ad helyet. Az étkezéseken legfeljebb 50 fő tud részt venni, a vendégek egy nyitott tálalórészen át a fesztivál idejére a Stand25 csapatával felállított profi konyhába is beleshetnek. És persze a lényeg: a séfek maguk főznek, személyiségüktől függően akár meg is jelennek vacsora közben, és mindenképpen lehet kérdezni tőlük és csapatuktól.
 
 
„A törökök például eleve négyen jönnek, Maksut Askar séf elhozza a vendégtéri menedzserét is, pontosan azért, hogy nagyon hasonló élménye lehessen a vendégeknek, mint amit az isztambuli Neolokalban élhetnének meg, autentikus anatóliai alapanyagokat és török borokat is hoznak magukkal” – mondja Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője a vasárnap esti záróvacsoráról, ahol a török slow food mozgalom és csúcsgasztronómia aktuális állásáról lehet majd remek képet kapni marhatatárral, sült kagylóval, tengeri kolbásszal és török édességekkel.
 
Lengyelországból az ország összes Bib Gourmand minősítésű, azaz remek ár/érték arányú bisztróéttermének séfje eljön a tavaly nagy sikert arató Michelin-csillagos Modest Amaro után. A négy séf nem hogy Magyarországon, de sehol máshol sem főzött közös menüsort. Budapesten ezt teszik majd, sok karakteres alapanyaggal: céklával, savanyúságokkal, borjúmiriggyel, kucsmagombával, vadpisztránggal, az ételekhez pedig az ő éttermeik sommelier-i választottak magyar borpárosításokat. Erre a péntek esti vacsorára már csak az utolsó helyek szabadok, nem véletlenül.
 
Tavaly nagyon jó visszhanggal debütált a vidéki magyar éttermek adta közös ebéd is: néhány óra alatt öt kiváló színvonalú helyet lehet megkóstolni, ami máskor sok száz kilométernyi vezetést jelentene az országon belül ide-oda. A tatai Platán és az encsi Anyukám Mondta idén is visszatér, hozzájuk ezúttal az egri Macok, a soproni Erhardt és a desszertjeiről külön is híres pannonhalmi Viator csatlakoznak. Szent Jakab-kagyló, füstölt bárányszív, kékfrankos és marhapacsni a kulcsszavak.
 

Bolíviai pálinka és kinines dzsúz

Bárhol húzónévnek számítana Kamilla Seidler, akit bolíviai éttermével Dél-Amerika legjobb séfnőjévé választottak, és most a világban népszerűsíti az ország és a térség konyháját. „Azért választottuk őt és a régiót, mert Budapesten ez alig megjelenő konyha. Ezen a vacsorán teljesen más alapanyagokkal, ízvilággal találkozhatnak a vendégek, mint amit megszoktak” – mondja a szervező, Nemes Richárd. A menüben lesz jukka és acai pálma, nyúl, császárhús és bárány. A singanihoz, a világ legmagasabban fekvő szőlőiből készített nyitó szőlőlikőrhöz pedig snackeket tálalnak nyitásként – az egyikben például csirkebőr és passiógyümölcs találkoznak. A szombati vacsora természethű borpárosításait a séffel véglegesítik a vacsora előtt – nemcsak magyar, de európai tételek is szerepelnek majd benne.
 

 
És a pünkösdi hétvégén egészen biztosan a város legjobb vasárnapi ebédje lesz az, amelyet a fesztiválon idén nem kiállító rangos séfek adnak közösen. Jön a Csalogány 26, a Baraka, a Rosenstein és a St. Andrea séfje, a menüsort pedig a Mák Bisztrósztárcukrásza, Baracskay Andrea desszertje zárja. Ráadásul a kora nyári délidőben dzsúzokat párosítanak az ételekhez. „Jó dolog a borvacsora, de néha nem árt a változatosság. A dzsúzpárosítás egyre trendibb dolog: a koppenhágai Noma indította el jó pár évvel ezelőtt, aztán skandináv őrület lett belőle, mostanra világszerte dolgoznak vele. Mondanom sem kell, hogy nálunk a dzsúzokat is maguk a séfek találták ki és készítik el” – meséli a szervező.
 
A dzsúzok funkciója hasonló a borokéhoz: játék a savakkal, a testességgel, a krémes állaggal vagy akár a csípős ízzel az ételek mellé. Lesz ázsiaira hangolt polip és hozzá kinintartalmú dzsúz, tavaszi malacterrine gazpachóval, gyöngytyúk bodzával, rántott marhapofa birses dzsúzzal, a desszertben meg persze mák, mellé homoktövisdzsúz.

Forrás: 
www.gourmetfesztival.hu
 

Partner program

Szerezzen új vendégeket - jelentősebb befektetés nélkül!

Csatlakozzon mihamarabb, hogy vendégei akár már holnaptól élvezhessék az elektronikus étlap nyújtotta előnyöket!
FONTOS: Az elektronikus étlap használata nem igényel invesztációt, tehát nem kell eszközöket vagy programokat vásárolnia!

A regisztrációt követően munkatársunk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Ennek hiányában kérjük hívja a 06 70 5 666 555 telefonszámot!

Ingyenes tájékoztatást kérek az alábbi elérhetőségeim megadásásval!